Prajitura Tavalita

de gyorgy in Prajituri, 21 Mar 2013 | 9005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2oog zahar
  • 200g faina
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200g zahar
  • 200g margarina sau unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat:

Batem albusurile foarte bine,

Apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul,

Adaugam treptat galbenusurile, amestecand dupa fiecare,

Adaugam si uleiul si faina  amestecata cu praful de copt, amestecand peste cap.

Dupa ce am copt blatul, il lasam la racit  si dupa il vom taia cubulete.

Glazura:

Amestecam zaharul cu laptele, margarina/untul si cacao

Punem pe foc si lasam pana se topeste zaharul si celelalte ingrediente, apoi adaugam si esenta de rom.

Lasam sa se raceasca putin glazura dupa trecem cubul de blat prin glazura si apoi prin nuca de cocos/nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Blana de urs"